Slike

Sabaton i Huskvarna folkets park 2012-11-30

Dynazty + Raubtier + Sabaton

Då hade det äntligen blivit dags för Sabaton i Huskvarna och jisses vilket drag det blev.

Det började lite löst med Dynazty men nu var det på det viset att jag och frugan väntade på något helt annat samtidigt som Dynazty spelade. Det var nämligen så att vi skulle bli upplockade eftersom vi skulle få träffa grabbarna i Sabaton innan de skulle upp på scen. Vi blev hämtade och fick hälsa på hela gänget. Det blev ett enkelt litet snack, överlämning av en liten men fräck present samt autografskrivning och lite fotografering. Nu var det dags att lämna grabbarna så att de skulle få ladda upp i lugn och ro inför konserten. När vi kom upp igen så var Dynazty nästan klara.

Snart var det dags för det sköna gänget Raubtier. Nu började temperaturen höjas och för min del så kom jag igång ordentligt när de drog igång "Besten i mig". Det här är ett störtskönt band och sångaren är ett riktigt orginal. Han har en sådan skön dialekt att man skulle kunna få för sig att flytta till Haparanda bara för den sakens skull. De fick verkligen upp temperaturen i lokalen.

Det var snart dags för Sabaton att ta över scenen och folk var redan rejält till sig innan Sabaton hade kommit upp på scen. Det låg en lite speciell stämning i luften och det verkade t.o.m. som att Sabaton blev lite chockade av mottagandet. De drog av låt efter låt och stämningen och temperaturen den bara steg och steg. Helt plötsligt händer det något kul för min och frugans personliga del. Joakim Brodén (sångaren i Sabaton för er som inte vet vem det är) berättar att bandet har träffat ett par tidigare under kvällen  och att parets favoritlåt är "Attero Dominatus" och han frågar publiken om det är ok att ta den låten. Han fick ett svar som nog hördes över hela trakten och om vi tidigare hade åkt i 200km/h så ökade tempot till 300km/h när de drog igång det jag kallar för världens bästa låt. Den är oerhört mäktig och det är en riktig pulshöjare. Konserten närmade sig sitt slut och många hade nog kunnat tänka sig att hålla på ett par timmar till. Detta är ett så kallat minne för livet och som vissa ibland brukar säga att nu kan man dö med ett leende på läpparna.

Tack Sabaton för en riktigt häftig konsert.

Martin